Maritieme geschiedenis en stamboom DE GROOT


Familiedetails

Robbert Christiaan Adriaan van der Feltz van der Sloot, de schoonvader van Carla de Groot.

 

 

Dominee Adrianus van der Sloot trouwde in 1809 met een vrouw van adel:
Christina Wilhelmina Gerardina van der Feltz.

Een latere generatie verkreeg het recht om zich Van der Feltz van der Sloot te noemen. Op 12 juli 1856 heeft deze naamswisseling plaatsgevonden.

Huwelijk van Ds Adrianus van der Sloot in 1809:



kwartierstaat ►

 

Bronnen:

 

Met o.a. schoondochter Caroline Maria (Carla) de Groot

 

Carla de Groot en haar zusje Elsje staan vermeld als scouts in Nederlands Indië (NOI):

Carla wordt in Kamp Brastagi padvindster bij de Opino troep en ze komt in de patrouille van de Lotussen. Op 4 november 1942 heeft haar patrouille corvee en vormt ze met Tineke Keyzer en Hans Keyzer de vlagescorte. Later ging ze naar kamp Poeloe Brayan en ook daar werd ze weer padvindster.


Scouts in Nederlands Oost Indië ►


Overlijdensadvertentie van Carla ►

 

 

Desirée van der Feltz van der Sloot

 

Oogarts Desiree van der Feltz van der Sloot behaalde in 1988 in Amsterdam haar artsexamen en specialiseerde zich in 1989.
Haar subspecialisaties zijn cataract chirurgie, refractie chirurgie en oculoplastische chrirugie.

Robbert van der Feltz van der Sloot


Robbert over zijn werk bij Hilti Asia: 2015 YouTube


Robbert 2023

2023: Executive Coach

 

 

Bert van der Feltz van der Sloot

Bert van der Feltz van der Sloot (Enkhuizen, 29 januari 1965)
- "in Nederland moet ik de hele naam gebruiken, want anders zou ik me met alleen Van der Feltz voordoen als lid van een adellijke familie" –
is zoon van een huisarts die naar de zadenstad kwam voor zijn werk.

Zijn vader waarschuwde hem als kind voor ‘die rare mensen van het zaad’: Die denken alleen maar aan geld. Blijf maar uit hun buurt!

Maar na zijn studie Bedrijfskunde in Rotterdam en een goede job bij Bank Mees & Hope kwam hij via een kennis in 1994 terecht bij Delft Instruments in Thailand. Daar ontmoette hij plaatsgenoot Simon Groot, die zich als lid van de vijfde generatie van een Hollandse zadenfamilie in de tropen wilde bewijzen.

‘In Enkhuizen verklaarden ze hem voor gek. Of ie in de ontwikkelingshulp ging, vroegen ze lachend. Dat was niet het geval. Maar hij wilde wel iets betekenen voor het verbeteren van het leven van kleine boeren in de tropen.’

Hun wegen zouden elkaar in 2000 opnieuw kruisen, als Groot in Van der Feltz de zakelijke generalist zag die hij zocht. Nadat deze Delft Instrument in de Aziatische crisis van 1997 moest afbouwen en al enkele jaren in de VS werkte voor SHV, vertrok hij opnieuw naar Thailand.

En hij vertrok met plezier naar het Land van de Glimlach. ‘Hier zijn mensen niet op geld, maar op leven gericht. Dat maakt gelukkiger. Dat geldt ook voor mij.’

‘Ik kwam puur als bedrijfskundige, nu heb ik ook passie voor ons product. Ik geloof in onze missie. We zijn geen goede doelenorganisatie, maar willen wel wat betekenen voor mensen. En dat lukt ook.’

‘Meer inkomen voor een boer betekent geld voor het kopen van schoolboeken voor kinderen. Een beter en gezonder huis. Een pick-up om handel mee te drijven. En minder zorgen en dus minder alcoholmisbruik. De hele familie profiteert. Het hele dorp. De hele lokale economie.’

4600 werknemers wereldwijd
Bert van der Feltz is president en CEO van de East-West Seed Group
Onder zijn leiding is East-West Seed – bij Thaise boeren bekend als Sorndaeng (naar de rode pijl in het logo) – uitgegroeid tot een bedrijf in de internationale top-10. Met een splinternieuw hoofdkantoor in de provincie Nonthaburi, net ten westen van Bangkok. Van waaruit wereldwijd 4600 werknemers worden aangestuurd.

Er zijn 15 Research en Development-centra in 7 tropische landen. In Zuidoost-Azië, India, China, Zuid-Amerika en Afrika. Wereldwijd exporteert het bedrijf naar 60 landen.

Het bedrijf weet als geen ander effectief kleine boeren te bereiken, blijkt uit onafhankelijk internationaal onderzoek. Het telt inmiddels 18 miljoen kleine boeren als klant.

Hulp ambassade helpt echt
Bert van der Feltz heeft behalve de aantoonbare resultaten van zijn zaden, nog twee marketing troeven in handen.

De eerste is de ‘hele goede samenwerking’ met de afdeling Economische Zaken van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

‘Natuurlijk kennen we onze eigen weg wel na 35 jaar in Thailand. Maar het helpt wel om je te positioneren in het kielzog van een missie. Of een ministerieel of koninklijk bezoek. De rol van de overheid in Thailand is groot. Het helpt echt als die ziet dat de Nederlandse overheid je ondersteunt. Dat verstevigt je maatschappelijke positie.’

Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/zakendoen/verhalen/eastwestseeds

 

 

 

top  
back
 
home

 

^