Maritieme geschiedenis en stamboom DE GROOT

INWONERS VAN JUIST

ca 1650 - 1850

Reeds door Rüdiger Berthold is aan de hand van het eerste Juister kerkregister ("Das erster Juister Kirchenbuch") getracht de familieverwantschappen in kaart te brengen (1986). De eerste gegevens in dit oudste kerkregister stammen uit 1704 en de oudste uit 1777. De door Berthold vermelde gegevens van voor 1704 zijn schattingen.

Zijn gegevens zijn gebruikt voor het overzicht op deze website, en is aangevuld met eigen gegevens van latere datum (uit latere Kirchenb├╝cher) en de gegevens uit de kaartenbak van Onno Fisser.

De namen van de Juistenaren uit de tijd dat de familie de Groot op Juist woonde zijn terug te vinden in een namenindex. Deze namenindex is echter niet beperkt tot de mensen op Juist, wat dus het zoeken lastiger maakt. Helaas was er geen andere oplossing.

Verder zijn hier die inwoners van Juist vermeld, die afstammen van de eerste ons bekende gemeenschappelijke voorouders van Stientje Janssen (echtgenote van Jacob Jacobs de Groot) en haar nicht Haatje Onnen (echtgenote van Jan Jacobs de Groot). En tot slot is er een overzicht van de voogden, dominees en schoolmeesters in de tijd van onze voorouders op Juist.


Namenindex

inwoners

op Juist


 


Familie

op Juist

18de eeuw


   


Voorouders
Stientje & Haatje

en hun Afstammelingen

 


Voogden

Dominees

Onderwijzers
 

home